top of page
footer2.png

Nieuws

Pro-Scope levert belangrijke bijdrage in de door-ontwikkeling van grote zorgorganisatie.

Gorinchem 6 januari 2023

Eerder al leverde Pro-Scope al de tactische en strategische interim-manager voor meerdere locaties en afdelingen van een grote zorgorganisatie in Purmerend. Zijn opdracht is per 1 januari 2023 uitgebreid met het interim-management van de behandelafdeling (Zodiak) van de betreffende zorgorganisatie. De komende maanden worden o.a. de zorgpaden ingevoerd en in het verlengde daarvan wordt ook de financiële verantwoording van de functiebehandeling geïntroduceerd. Met deze belangrijke innovaties zal de betreffende zorgorganisatie voorop gaan lopen in de branche. Daarnaast is de interim-manager verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing m.b.t. een goede en kwalitatieve behandeling.

Voor de komende maanden zal deze opdracht uitgevoerd worden in combinatie met de functie regiomanager LVB-participatie. In deze functie staat de overdracht naar de definitieve opvolger centraal, samen met de belangrijke ontwikkeling van het beleid m.b.t. cliënten met een licht verstandelijke beperking.

iStock-1156302874 verkleind.jpg

Grootschalige horecaonderneming schakelt Pro-Scope in voor herstart organisatie na Corona.

Gorinchem 25 oktober 2022

Het zal je maar gebeuren dat je als grote horecaonderneming (650+ medewerkers en 25 vestigingen) na 2 jaar in de pauzestand gestaan te hebben, er op ‘play’ gedrukt wordt en de vestigingen moeten gaan draaien alsof er niets gebeurd is. Dan is het fijn als je Pro-Scope kent! We werden ingevlogen om de onderneming te helpen in zeer korte tijd weer volledig operationeel te draaien. Zo adviseerde en begeleidde Pro-Scope de afdeling recruitment met personeelswerving, ondersteunden we de HR afdeling in deze tropentijd, maakten we in korte tijd een levensvatbaar bedrijfsplan, realiseerden we een ontwikkelplan voor alle medewerkers en zetten onder andere leiderschapstrainingen op. Ook de komende tijd blijft Pro-Scope aan boord om expansieplannen vorm te geven en sturing te geven aan diverse afdelingen. Met veel plezier en altijd resultaatgericht!

Pro-Scope Horeca.jpg

Grote zorgorganisatie selecteert Pro-Scope voor tactisch en strategisch interim-management van meerdere locaties en afdelingen in Purmerend.

Gorinchem 4 november 2022

De betreffende organisatie in Noordwest Nederland, met ongeveer 1.000 medewerkers, is gespecialiseerd in de complexe zorg en ondersteuning aan o.a. mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Pro-Scope leverde de interimmanager, die, als lid van het management team, het komende halfjaar verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing en de herstructurering van de vier horecazaken waar cliënten werken, de drie centra voor dagbesteding, de manege, plus de bedrijfsvoering en aansturing van vierwoonvoorzieningen. In totaal betreft dit ongeveer 120 fte. De rode draad is het initiëren van beleid en visie op het gebied van LVB en de toepassing daarvan binnen wonen en dagbesteding.

iStock-1410618529.jpg

Pro-Scope begeleidt taalschool bij herpositionering, branding en marketing.

Gorinchem 28 januari 2022

 

Een middelgrote taalschool voor Nederlands, die zich tot nu toe met name richtte op inburgeraars, zal de focus gaan verleggen naar bedrijven en instellingen. Het cursusaanbod zal worden afgestemd op medewerkers met een migratieachtergrond en op medewerkers met een Nederlandse achtergrond. Deze herijking van de propositie en de (communicatie)doelgroepen vraagt om een aanpassing van de positionering, de branding en de marketing. De huidige - uitstekende - reputatie van de taalschool dient hierbij volledig benut te worden.   

IMG_2798 nw.jpg

GGZ-instelling maakt gebruik van kennis en ervaring Pro-Scope

Gorinchem 24 januari 2022

 

Een van de teamleden van Pro-Scope is recent gestart als interim manager bij een GGZ-instelling in Brabant, een mooie organisatie die ook in deze lastige tijd mensen zo goed mogelijk probeert bij te staan.

Als zorgmanager in de wijk geeft hij leiding aan een grote groep professionals in de psychiatrie. Het betreft FACT-zorg (5 teams), 2 huizen voor begeleid wonen plus een woonvoorziening voor 54 oudere psychiatrische cliënten. Een extra uitdaging hierbij vormt de invoering van het nieuwe zorgprestatiemodel, dat vanaf begin dit jaar de nieuwe methode is voor de prestatiebekostiging voor GGZ en forensische zorg. 

ggz.jpg

Tevreden klanten zijn de mooiste beloning!

Gorinchem 24 januari 2022

Als onderdeel van een begeleidingstraject en nieuwe propositie van Brandpunt Optiek, werd de nieuwe website in gebruik genomen die volledig gebaseerd is op de nieuwe koers. 

Brandpunt Optiek is een bijzondere opticien. Gevestigd ver buiten de winkelstraten trekt ze desondanks bovenregionale klanten die op zoek zijn naar een opticien die optimale service verleent en zeer professionele oogmetingen, optometrie en andere diensten levert. Het is fijn om voor zulke pareltjes te mogen werken. 

IMG_20220121_161015.jpg

Pro-Scope begeleidt een innovatief vertaalbureau naar de volgende fase.

Gorinchem 24 januari 2022

 

Vertaalbureaus hebben veelal de naam traditioneel te zijn. Voor creatieve ondernemers, zoals onze opdrachtgever, biedt deze tijd volop mogelijkheden om meer te bieden dan alleen de klassieke vertalingen. Meertalige contentcreatie bijvoorbeeld en communicatiediensten als audio- en videoproducties en de productie van meertalige podcasts. Maar hoe vertel je dat je (potentiële) opdrachtgevers? En hoe stem je de organisatie van de onderneming af op deze grensverleggende propositie? Pro-Scope begeleidt de onderneming naar de nieuwe propositie.

iStock-1301871002.jpg

Grote verpleeghuislocatie kiest

Pro-Scope voor management in Coronatijd

Gorinchem 8 december 2021

 

De enorme druk door corona op het personeel in een verpleeghuislocatie met 140 cliënten leidde tot een ernstige verstoring van de organisatie. Pro-Scope werd in juli gevraagd deze verpleeghuislocatie aan te sturen. Concrete doelstellingen: wijkgericht werken, herstel van de organisatiestructuur, de bedrijfsvoering en de onderlinge verbindingen, waarbij communicatie en samenwerking centraal stonden. 

De resultaten in begin november: een sluitende exploitatie, een solide begroting voor 2022, herstel van het onderlinge vertrouwen en van systematisch werken, plus een adequaat plaatsingsbeleid van cliënten. 

Pro-Scope partner van MT/Sprout

Amsterdam/Gorinchem 15 april 2021

 

De innovatieve proposities van MT/Sprout (www.mtsprout.nl ) en Pro-Scope passen naadloos bij elkaar. Met een scherp oog voor de ondernemer achter snelgroeiende start-ups en scale-ups en de ontwikkeling die zij doormaken, is een partnerschap tussen de twee partijen dan ook niet meer dan logisch.

Pro-Scope betrekt nieuwe uitvalsbasis

Gorinchem 2 februari 2021

 

Na een aantal jaar geopereerd te hebben vanuit Goudriaan, heeft Pro-Scope vanaf dit jaar een nieuw onderkomen gevonden in het hartje van het centraal gelegen Gorinchem. Vanaf nu dus ook beter bereikbaar per OV! Bovendien heeft Pro-Scope de beschikking over een moderne trainingsruimte met alle voorzieningen voor online meetings.

bottom of page